Първият смартфон е от 1995г.

Здравейте,

Да обобщим първо какво е смартфон? Нека помогна.

  • Телефон
  • Интернет
  • Снимки
  • Музика
  • Игри

Както искате приемайте фактите, които ще видите в клипа по-долу, защото го прилагам за да обясня какво имам предвид. Това е лаптоп, който е пуснат в продажба 1995 година, но не само! Той е с изключителните си размери, като се нарежда до най-малките си братя от HP, Compaq и дори Fujitsu.

Това е лаптоп на компанията IBM, сега вече са Lenovo, но се опитват да задържат качеството си и да допринасят към бизнес средите. Тогавашните са доста по-здрави от сегашните, но не бих казал, че и днес не се борят за величие на пазара. Няма да отдаваме голяма важност за пазара в момента.

Моля да изгледате клипа, да се убедите и да аргументирате, ако не сте сългасни. Според някои, разбира се, това няма да бъде смартфон, защото вероятно ще се хванат за фактите, че са му нужни допълнителна карта, която да позволява selfie-та, които са били реалност през 95-та, а не във Флинстоун. Вероятно следващото нещо, което ще обсъдим е и това, че може да е телефон единствено, ако е вързано с кабела за телефон вкъщи. Вероятно и няма да е много удобно. Но да помислим, нима това не го прави смартфон? Дори и стационарен?

А видяхте ли каква съвместимост има на батерията за него? Тя се е предоставяла в едни и същи размери и стандарти, каквито са ползвани и за фотоапарати.

Последно обръщаме внимание и на сензорния пад, който има на него, който не бихме го нарекли тъч пад, тъй като би свършил работа за бележки. Можете да надраскате нещо, да зачеркнете друго или да не го ползвате изобщо. Все пак всички знаем, че Thinkpad са си известни с това, че ползват Trackpoint. Това червеното, което стои в средата на клавиатурата, а тук всъщност е изнесено в лявата част на лаптопа, точно над клавиатурата. До него имаме лев и десен бутон за мишката, а и от другата страна, ако ползвате и двете си ръце или сте поне десничари. Приключваме с това, че едни от най-възхитителните лаптопи правени някога са именно на IBM. При повече интерес, мога да ви запозная с някои от любимите ми. Като всъщност има с два екрана, с клавиатурата, която се разгъва при отваряне (има го в клипа), както и първия вид таблет, който е придружавал лаптоп и то нa IBM.

Аз бих си взел. Познавате ли някой, който да има такъв? Наистина, бих го купил.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: