Нещо за прекъсващото гладуване (Intermittent fasting)

Нека добавя в първите редове вариантите за това гладуване, които съм опитвал аз. Нека обаче добавя и нещо повече, това не е просто гладуване в което казваш „няма да ям“ и отслабваш на макс. Това всъщност е планирано и балансирано до една степен, докато не прекалиш разбира се.

Първия фастинг, който опитах (фастинг = гладуване) беше 18/6 преди няколко години. Тогава не успях да постигна абсолютно нищо. Но имам познат, който беше постигнал и се вдъхнових да опитам и аз.

Следващия в класацията фастинг при мен беше 16/8, който правих скоро и направих бум, тъй като намалих калориите наполовина от това, което имах нужда да приемам. Карах го на около 1 000 kcal на ден, вместо 2100 за подържане на теглото ми (това беше, ако тренирам всъщност). Аз тренирах, правех някакви къси упражнения вкъщи и блъснах до етап, че свалих 5кг за 5 дни, а след това и 10 общо за целия месец. Което ще рече, че се търкалях и свалях още 5кг за още 25 дни.

Сега това което правя е малко по-трудничко за мен, но не казвам, че бих се отказал преди целта ми, която е 80кг. или по-малко. Според това дали ще издържа още, това ще е показателно дали ще сваля и до под 80. Нямам някаква самоубийствена цел, която да ме отведе до под 80кг, но бих искал да бъда. Дали това е достатъчно? Може би.

В момента, когато го пиша е 22:53 и вечерям.

Преносно казано вечерям, защото последното ми ядене беше в 15:55 днес. Прозореца ми за хранене всъщност е от 12:00 на обяд до 16:00 следобяд. Сметнах за редно, че както повечето пъти съм се хранил около 12:00, така и ще продължавам, но с тънката разлика, че ще спра да ям в 16:00. Принципно това означава, че не вечерям в момента, нали? Ами да, вечерям зелен чай. Без захар, без подсладители, без мляко, без нищо. Само зелен чай, запарен, хубав и истински. Аз така или иначе чайовете си ги пия без захар винаги, това просто ми доставя удоволствие и в момента.

През останалото време извън този прозорец, то аз мога да се захранвам само с кафе, чай и вода. Кафето и чая са неподправени, нямат добавена захар или мляко.

През последните часове изпитвам затруднения обаче. Това дали ще ме откаже от фастинга? Абе не мисля, че съм толкова ‘лабав!

Утре съм приготвил храна, която ще мушна през деня, като алтернативно бих мушнал и някоя допълнителна салата. Може и яйца да поръчам от някъде, кой знае. Нека не бързам с плановете, а да кажа какво съм приготвил.

  1. Салатен боб с чушки и царевица
  2. Сирене
  3. Свинско месо от бут
  4. Кисело мляко
  5. Козунак

Днес се премерих, върнах тези 85.00кг., които бях достигнал и на предишния фастинг. Не бях качил много след него, но свалях до постижението ми, а сега следва по-голямото изпитание.

Започвам да свалям.

Примерен фастинг, ако решите, че идеята Ви е допаднала.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: