Въведение в криптовалута от друго поколение – Chia

Според всичко, което искат да ни кажат от Chia.net, то ние разбираме, че валутата, която ще бъде описана и дадена като съвсем нова такава и от ново поколение е напълно легитимна и дори в момента работи и се развива с пълни сили. Докато ние тъпчем на едно място и се чудим как да купим DogeCoin, Bitcoin, Bitcash, Ether и какво ли още не, тази компания е направила революционно въведение в криптовалутите.

Като едно от най-важните неща за криптовалутите е да бъдат в пъти по-сигурни от обикновената валута, която можем да държим във физически портфейли. Всеки клиент е защитен с негов личен портфейл, а за да се правят транзакции е нужен ключ или някакъв вид линк, който да позволи транзакция до даден портфейл, като адресите изглеждат като този “3J98t1WpEZ73CNmQviecrnyiWrnqRhWNLy”. 

Имайте предвид, че като казвам революционно, то наистина е такова.

Защо? Еми много добре знаем как се добиват останалите криптовалути, нали така? Пържи видеокартата, евентуално ако имате само една, ако ли не, пържи всичките Ви видеокарти. Тази криптовалута обаче е достоен опонент, защото се изисква Вашия хард диск, а не работа с видеокартата Ви или нещо друго. Супер лесен и приятен начин за копаене на крипто валута, но всъщност и не се знае колко би издържал един хард диск, информация има в инернет за SSD-та, които държат добра продуктивност, но има и по-добри варианти разбира се.

Наскоро се пусна в интернет пространството и по-точно в YouTube, как някакъв тип е написал код, който опростява генома на кода, който позволява копаенето на този вид крипто, а именно Chia. С неговия код от 12-20 часа времето за изкопаване на единица от тази валута пада на 40-50 минути. Опростяването в този случай е помогнало доста и потребителите биха могли да се зрадват на това. Против всички очаквания, това нещо дори е станало по-бързо, защото някакви маниаци в YouTube пространството открили кода, сложили го на добра машина (не най-добрата, а просто добра), като времето там било 24 минути. До този етап не е имало по-добро време на копаене на единица на някаква валута, която да има такава себестойност.

Каква е цената на Chia Coin?

Цената ѝ е точно $420.70

Има спад до момента, тъй като е започнала с цена $1500, но в даден период независимо от цената на самата валута, то ще можете да се развивате и добивате съответно.

Съдейки по историята на самата валута, то надеждите са огромни. Съдейки по цените, които са били $1500, а сега едва $420, то всеки има право на песимистични нагласи относно възхода на валутата в идното бъдеще. Следователно какво очаква валутата ли? Еми това никой не може да каже.

Според слухове, този който е написал кода за по-бързото копаене на тази валута, обмисля ход, който да позволи обработката на данните да бъдат превключени от работата с процесора, да започне да работи с графичния процесор, който е в пъти по-бърз. Съответно това отново води до дразги в интернет пространството и съответно към критици, които твърдят, че видеокартите ще затвърдят и няма да свалят цената си повече. Ако това се случи имайте предвид, че ще има пак бум на цените на видеокартите, а от това ще са най-недоволни единствено обикновените геймъри, които нямат никакво желание да копаят, а картите просто поскъпват. Но пък вероятно си заслужават тези неща, защото ако видеокартата съкрати времето наполовина, то имайте предвид, че единица от тази валута струвайки $400 и повече ще бъде добивана за около 10 минути. Следователно, я си представете и сметнете, кой Ви дава тази финансова печалба за 10 минути? Не бих могъл да потвърдя думите си, защото все още не съм го пробвал. Но имайте предвид само едно, в удобен момент за мен ще се пусна и ще го опитам!

За повече информация относно Chia Coin (Network) можете да посетите следния линк: https://www.chia.net

За повече информация относно това как да спечелите време в копаенето на тази валута, можете да откриете тук: https://www.kaldata.com/it-новини/нов-метод-са-създаването-на-chia-плот-при-к-362636.html

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: