Digital Detox, Дигитален Детокс

Необходимо ли е всъщност? Еми необходимо е, колкото и да ми е трудно да го призная!

Мога да потвърдя, че това нещо се отразява, както на мен, така и вероятно на здравето ми, независимо дали говорим за психическо или физическо.

За физическото е видимо как се отразява, но за психическото го осъзнаваме на крачка от вътрешното ни усещане, че сме се самоубили вече. Мозъчните клетки ни напускат, когато го правим толкова лесно, защото не се стремим да ползваме мозъка си за тази дейност, която Google да ни спести напълно.

Започвам ли този Дигитален Детокс? Да, ще го направя. Ще го направя, да. В тези дни, които ще го правя и ще кажа от кога ще бъде, то аз ще ползвам телефона си за телефон. Няма съобщения, няма вайбър, няма месинджъри, няма нищо друго освен телефонната му функция. Без интернет. Представяте ли си? Без интернет в 21ви век? Че колко време бих оцелял без него? Еми точната представа за време е – колкото кажа аз. Нямам пречка нито да го направя, нито да запазя самообладание и да не го ползвам.

Без Messenger!
Без iMessage!
Без Viber!
Без YouTube!
Без Интернет Новини!
Без Интернет…

Ще си позволя лукса да слушам музика на телефона.
Ще си позволя лукса да проверявам имейла си, но на лаптопа и то само за да плащам сметките си за ток, вода, телефон и интернет.

+Неотложни плащания, които са чрез приложения на телефона ми… A1 и Теленор, защото няма шанс да отида да се редя, като нормален човек в офис, за да си плащам сметките.

Ако обаче събера достатъчно коментари и хора, които смятат да го направят с мен, то и аз може да го направя така, че да отида и до магазините, за да си плащам сметките… Аз дори не знам къде са около мен! Това е абсурдно! Но бих го направил с вас.

По план за 15 дни след взимането на изпита ми по Java OOP на 15-ти Август.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: