Apple разкри новите си продукти!

Image – https://www.apple.com

Пуснахте ли си презентацията? Гледахте ли я?

Много хора казват, че толкова са започнали да рециклират, че са рециклирали презентацията си от 2020-та година и са я повторили през 2021-ва!

Вие дали сте на това мнение? Аз съм склонен да се съглася, че чашата беше наполовина пълна, а не наполовина празна. Аз ще обясня и защо, но въпреки, че доста по-добре биха могли да се справят в процеса си на работа. Очакванията вероятно също са били по-високо поставени на доста от клиентите и феновете на Apple.

iPad

Нов базов iPad пуснаха пичовете. С това и започнаха, а аз ще ги карам в същия ред, за да има тръпката, която имаше и презентацията. Нов процесор, но не М1, всъщност продължава традицията със старите А серии, а всъщност вече стигнахме и А13.

Както ще срещнете и по-надолу, този iPad е направен от 100% рециклиран Алуминий, а функционално е по-напреднал от старите си братя, но пък цената замръзва на $329 и съответно в лева ще бъде двойно, както винаги. Знам, че долара не е 2.00 за 1.00лв., но имайте предвид, че винаги е така. Цените там са в долари, а съотношението е 2 към 1.

Минималния капацитет си остава 64GB, който може да поръчате, но за този модел е възможно да бъде поръчан и с 256GB. Предвидливо са направили и подобрение в камерата за видео разговори, която вече е 12MP Wide и не бихте предположили, но е доста добър вариант за учениците, които са вкъщи и се налага дистанционно да се обучават в тези времена.

iPad mini

Невероятно, но факт. iPad mini, а всъщност изглежда толкова яко! Представете си, че iPad Pro и Air са се смалили. Точно така, изглеждат идентично, но този е с размери 8.3″ и всъщност напълно достатъчни. Интересното е, че не разполага, като по-големите му братя с Face ID, което да отключва устройството, но пък са върнали нещо жестоко. Вече има и Touch ID на бутона, който служи и за отключване/заключване.

Не му отбягва и възможността за Apple Pencil на едната страна. Виждали сме го и преди, познайте къде? Точно така, при останалите Pro и Air модели. Разполага и със стерео звук, който до момента не беше наличен при mini моделите. Изненадващото е, че при iPad, който е по-обикновен модел и затова е с процесор А13. Този обаче iPad mini е с процесор А15 и това му дава малко повече възможности. Казват, че процесора е 40% по-бърз от предходния, а графичната карта около 80% по-бърза, но това са неща, които няма да забележите предполагам, както повечето Apple потребители. Всичко е по-добро, но знаем, че това са невидими разлики и за нас е даденост, както и равнопоставено с обикновената му бързина. Цената тук не е $329 стартово, както при стандартния iPad. Този таблет се предлага на цена от $499, а съответно българската отново остава 2 към 1 и ще бъде около 1 000.00лв. Няма да се изненадате, ако спомена отново, че и този продукт е направен от 100% рециклиран алуминий.

Apple Watch

Да, отново пуснаха нов Apple Watch! Може би не ни липсваше това чудо на чудесата, което няма голяма разлика от старото чудо, но все пак има някои новости.

Като казаха, че е с 40% по-тънки рамки на екрана беше направо „Уау“, а всъщност знаете ли какво? Това е почти не забележимо бе пичове! Рамки, че кой ги гледа? Каквото има на пазара в момента, то това се купува! Хората искат Apple Watch, ще си вземат такова устройство и без рамките да са му… Каквито искат да са! Малко rage-нах тук, но има какво да се каже и за това устройство.

Серията всъщност е 7ма, ако някой се интересува от номерацията. Екрана наистина е по-голям от стария, съдейки по тънките рамки и еднаквите му размери с предишния. Готиното всъщност е, че са добавили клавиатура на това малко екранче. Има специфичната корекция на думи, когато Siri се досеща преди нас как се пише някоя дума, но има и swipe вариант за писане, отново като предсказва какво имаме предвид.

Хубавата страна на нещата? Има си. Можете да ползвате всяка предишна каишка, както на 6та, така и на 7ма серия. Там промяна няма. Има и по-хубаво, екрана на часовника вече е с по-ярък дисплей. Имплементирани са повече параметри по които да следи активност, която може да свържете и с Fitness +, който пък получавате 3 месеца безплатно, когато си закупите часовника.

Ами да, нека не забравяме и факта, който досега беше част от устройствата, но за следващите няма да важи с пълна сила. Часовника също е направен от 100% рециклиран алуминий.

iPhone 13 / iPhone 13 mini

Имахте ли търпение да стигнем чак до тук? Моля моля! Това е сред най-интересните неща, които са ни подготвили Apple и техните продукти. Всъщност това е единствената видима промяна при телефоните тази година. Следващите са малко невидими, защото споменах нещо подобно по-горе. И двете устройства вече се радват на ново позициониране на камерите си.

Разположението на камерите вече е диагонално, а не както беше досега една под друга двете камери. Останали са две, това не е голяма промяна, но всъщност двете камери позволяват с новото си разположение да хващат повече светлина, да правят по-добри снимки в тъмното, както и по-широкоъгълни отколкото са били до момента. Но като цяло това е, както и стабилизация е добавена към iPhone 13, дори и към iPhone 13 mini. По този начин камерата на 13 mini се доближава много до тази на 12 Pro Max.

Съответно това може да се каже и за iPhone 13, но по-впечатляващото е за iPhone 13 mini, защото винаги по-малките телефони са страдали за стабилизацията, която просто липсваше в тези модели. Имаше ги в 6, 7 и 8 Plus, а след това отново в по-големите модели, но малките си останаха без стабилизация. По още нещо си приличат тези промени всъщност! При тези изброени по-горе модели, които бяха по-големи от стандартните, батерията беше по-добра. Сега при новите модели батерията също е по-добра! Може би това ще е златната среда, но очакваме първите коментари.

Можем да добавим само още нещо. Вече минималната памет, която ще можете да вземете е 128GB, а максималната е вдигната на 512GB за моделите 13 и 13 mini.

iPhone 13 Pro / Max

Изключително, тук нямам много какво да кажа всъщност.

Тук можем да кажем няколко кратки подробности за екрана, камерата, батерията и паметта. Вече се досещата за някои от тях, но аз все пак ще ги кажа. Вече устройството разполага и с дълго очакваните 120Hz опреснителна честота на екрана. Но всъщност Apple са си направили тяхното подобрение при тази функция, за да могат да пестят от батерията. Ползването на тази опреснителна честота е само при нужда. Когато скролвате във Вашите снимки или клипове в галерията, то вие виждате всичко перфектно, защото ползва опреснителна честота 120 херца. А когато скороста намалее и всичко започна да се движи бавно и видимо, тогава тя пада до 60, че може би и по-ниско.

Батерията е вдигната отново. Не само при предишните модели, които разглеждахме, но вече се хвалят, че това е най-издържащата батерия на iPhone досега. Но май го чуваме всяка година, всеки път правят нещо ново и невиждано за тях.

Паметта обаче вече е ъпгрейдната и можете да вземете устройство с до 1 ТВ памет. Чудите се за какво би могло да ви е 1ТВ? Ами вижте сега, веднага казвам. Има доста потребители в YouTube, които имат канали, изхранват се от тях, а всъщност използват само смартфона си, за да снимат, обработват и качват.

Последно да вмъкнем нещо. Камерата не е пипната по отношение на видими разлики, освен, че вече са сложили по-добри такива и заснемането става неразличимо от професионалното, поне с просто око. Има функция, която позволява обработката на клип, като дори да му казвате след заснемане къде да бъде фокуса и какво да виждате. Вместо да съжалявате и да снимате по безброй пъти, то просто отваряте редакцията на клипа и избирате всичко как да изглежда.

Не звучи перфектно, не звучи толкова ново, но всъщност са направили по нещо във всяко устройство.

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: