#105 Всеки може да пести, ето как!

Здравейте, приятели!

Важно е, когато пестите, да стигате до крайната си цел. Това е един от малкото навици, който би дал възможност на Вас, както да се научите да създавате навици, така и да поемате по най-добрия път, за да можете да си позволите нещо.

Не е задължително да е нещо уау, но пък е важно да разбираме целта на действията си. Избирайки да пестим, то ние приемаме факта, че нямаме достатъчно в момента, за да можем да удовлетворим нуждата си от нещо.

Ако не знаете дали нещо Ви е нужно, направете си касичка за него. Започвайте да слагате там всеки път, когато искате да си купите нещо вредно или ненужно. Ако обаче през това време се поколебаете дали ви е нужно, можете да преосмислите и да прехвърлите името на Вашата спестовна сметка към име на нещо, което да Ви е нужно.

Слагайки по 2-3лв., когато сте обмислили да купите нещо вредно – напитка, бърза храна или просто парче пица. Касата, която носи името на целта Ви ще се напълни доста бързо. Това действие обаче води до две ясни причини, които биха могли да Ви накарат да пестите още и още.

Първата причина е, че се мотивирате и наслаждавате от слагането на пари в касичката. А втората стъпка на удовлетворение е, когато закупите крайната цел.

По този начин Вие постоянно виждате прогрес, така и не идва времето да се откажете, а вместо това сами допринасяте за силната мотивация и дори не го мислите, като създаване на добър навик.

Стелажа Ви с добри навици се пълни малко по малко, осъзнавате ли? Приемате по-добра храна, тренирате повече, не правите грешни избори, защото знаете, че те носят само вреди. По-бавното възнаграждаване е сигурно, докато по-бързо такова може и да не дойде.

Този път съм кратък, ако имате допълнителни въпроси – пишете в коментари или на имейл.

Ако пестите, не забравяйте, че можете да накарате парите си да работят през това време, като ги инвестирате в стоковата борса или в криптовалути.

Поздрави,

G

Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: