#110 НОВИНИ | BTC, ETH и MANA

BTC – Bitcoin

В последните седмици наблюдаваме как цените падат, вдигат се и се задържат дори. Макар да не изглежда като ръст, има го, истински е и расте.

Време ли е да инвестирам? Дори в момента смятам, че е добра идея да инвестира човек. Казвам защо, защото все още сме в ниските позиции на графиката. Имам и аргумент, не казвам, че съм професионалист, но аргумента си е мой и го споделям.

Имаше ръст от 35 хиляди до близо 39 хиляди, спадна до 37 хиляди и в момента си продължава бавно нагоре. Това означава, че този ръст е бил нестабилен и се е сринал с 50%, но всъщност по-важно е да продължава нагоре. Не е голяма разликата от най-ниската точка в последно време, така че е и добре да се купи. Вероятно около тази цена ми беше и последната покупка.

Според мен и моите виждания, едно нещо става ясно. Няма как да не потръгне нагоре, такива цени са неприемливи и ще расте още повече!

ETH – Ethereum

Тъй като са част от нова търговска структура, те не може да не просперират. Макар да са малко зависими от Bitcoin и цените да им следят една посока, то те са различни и различни системи са базирани на тях. Има много токени, които са базирани на BTC, но те май бяха повече в началото, защото се появиха Bitcoin Cash и някакви други вмъкнали в името си ‘coin’, а тогава някога се появи и Етера.

Над 7 милиарда долара са купени и продадени NFT-та. Това единствено означава, че са обърнали толкова долари чрез Ethereum и са купували и продавали дигитална медия.

Изобщо не е за подценяване Етера, но за съжаление не е в меото портфолио. Доста голяма част от портфолиото ми се е запазило, други стейкват и получавам възнаграждение за това.

ETH трябва да се купува също, след като цените им са стигнали от 1.6 хиляди долара преди 1 година, в момента са стигнали по-ниски стойности, но са преминали през ноември прага на 4.8 хиляди долара. В момента струват около 2.7 хиляди долара, а всъщност това е ръст. Има спад от Ноември месец насам, но имайте предвид, че до момента върви стълбицата в правилна посока, защото все пак расте. След този крах от Ноември месец насам, цената е падала постоянно до края на Януари месец тази година.

Хубавото е, че цената се възстановява и ще се забележи ръст.

MANA? Какво? Decentraland!

Какво се опитвам да кажа от доста време…

Metaverse все още няма. Не сме видяли и все още си я няма, има концепции, има направени подобни проекти, но нищо не е това, което очакваме…

Decenetraland са направили нещо, като това, което се иска, но само са изключили всякакъв вид VR, добавена реалност или каквото и да е по-дълбоко естество.

Първото което са направили, това е валутна единица, която да може да се търгува, да има собствена цена и пазар. Не знам по какъв начин се набавя, но знам някои други неща. Имаш валута, имаш място за ползване, което е тенденциозно, това е напълно достатъчно!

Какво обаче освен валута? Пуснали са точно тази виртуална част, която споменах преди няколко публикации. Можеш да закупуваш парцели, имоти, сгради и вероятно още подобни структури, които да се препродават и дават под наем. Повтарям се, но знаехте ли, че хората наистина ползват тази виртуална част от света?

Купуват имоти, които струват хиляди долари. Купуват изображения, които и те струват хиляди или милиони долари. Накрая след като направят всичко желано от тях, пускат го под наем и това е един пасивен доход от нещо изключително нематериално, не можеш да докоснеш, не можеш нищо да го правиш, освен да пратиш снимка на някого, че го притежаваш или евентуално да дадеш някой линк, за да се разгледа или види.

Докато едни ги дават под наем, Decentraland мисля, че имаха възможност да ти отпуснат ипотечен кредит в Mana токени, а ти имаш вече дълг към тях и трябва да се изплаща или ще изчезнат инвестициите ти, които до момента си направил там в имот.

Доста странно… Имагинарно е дори, но съществува.

НОВИНИТЕ

  • Биткойн и Етереум се качват, а алткойните падат все повече
  • Индия дебатира дали да има регулация на криптовалутите
  • Руската централна банка работи по забрана на Биткойн и неговото копаене
  • Не проучване, а анкета прогнозира биткойн да стигне 93 хиляди долара
  • Очаква се NFT колекция от създателя на Wiki Leaks
  • Прада и Адидас са пуснали NFT колекции в Polygon Marketplace
  • Twitter ще правят верификация на NFT профилни снимки
  • Топ-а на губещ и печелещ койн през януари: BittorrentOLD(+12%), AxieInfinity(-44%)
Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: