APPLE Какви са слуховете?

Вечерен блог! Тъй като не бях подготвил такъв за 10:00.

Тук ще коментираме малко техника, ако не сте готови за това, можете да пропуснете всичко по-долу. Другия път отново ще говорим за инвестиция, а Вие можете да се абонирате. Само въведете имейла си по-долу и ще получавате известия, когато публикувам. А всъщност кога публикувам?

 • Вторник – 10:00, Четвъртък – 10:00
 • Днес? – изключение

Какво пуснаха съвсем скоро от Apple?

 • MacBook Pro
 • 14″ и 16″ екрани с NOTCH!
 • Pro и Max процесори на А1 (M1 Pro, M1 Max)
 • 16GB, 32GB и 64GB RAM
  • 16-32GB при M1 Pro моделите
  • 32-64GB при M1 Max моделите
 • Цените в лева са от 4590лв. до 7799лв., като това са предоставените модели в iStyle
 • Колко по-бързи са от M1? Толкова, че са направо несравними.
 • Клавиатура? -Изглежда по-добра, като вече вместо алуминиев корпус около нея, то виждаме заменено с черен елемент, който е доста по-приветлив.
 • Touch ID? -Имаме го и този път, малко повече приличащ на Magic Keyboard ID-то, което сложиха в последната такава.
 • Touch Bar? -Няма го вече. Не свиквайте, не му се кефете или ще трябва пак да си купите стар модел, защото това е старомодно според новите им лаптопи.
 • ПОРТОВЕ? -Стига бе! Вече всички знаем, че са сложили не само Туре С, а вече имаме HDMI и SD Card.

Толкова скоро, а вече слухове…

Какво бихме могли да очакваме ли? Всичко! Всичко хубаво и още по-добро от предишните, но вероятно с малко по-високи цени! Няма проблем, ценителите на качество и добра екосистема знаят какво плащат.

iMac PRO

Какво друго освен нещо още по-про от предишните опити! Вече няма да имаме само iMac M1, a и iMac M1 Pro и M1 Max.

Вероятните подобрения ще бъдат и добавени портове, както вече стана ясно, че могат да правят в техните устройства. Че какво по-хубаво от премахването на хъбове или донгъли, както също са познати?

Подобрението вероятно ще е доста сходно, като това което вече видяхме, а именно:

 • HDMI
 • SD CARD
 • TYPE C
 • 3.5mm Jack

Хубавото при iMac-a е, че при последната иновация те вкараха LAN кабела направо в кабела за захранване и така малко съкратиха кабелите в компютъра.

Mac mini Pro

Какво? Защо?

Ето така, както вече знаем, нещата правили Apple досега не са „клиентски желания“, а техен си вид иновация.

В този случай, защо да не получим PRO продукт, като лаптопите и iMac, но в кутията на Mac mini? – Няма причина да не бъде направено, ето защо ще го направят.

Разликата от последните Mac mini до Mac mini Pro каква би била? -Разликата би била в допълнителните портове и възможности, като му се добавят и M1 Pro и M1 Max процесорите.

Тогава Mac mini би могъл да стане звяр, който да върши повече от чудесна работа. Както добре знаем – М1 Мах може да подържа 3 дисплея с 6к резолюция и 1 такъв с 4к резолюция. А това всъщност е доста повече от необходимото на един професионалист.

Евентуално за професионалисти са нужни 2-3 екрана, поне според мен. Третия е доста под въпрос дали се гледа през цялото време или се ползва за траш.

Но като сметнем и всички подобрения, които биха били и портове, за да може да го ползват все повече хора, да не забравяме и още РАМ, която би могла да доведе до повече удобства и безпроблемна работа, то няма да има равна малката машинка.

iPad M1 Air, M1 Pro и M1 Max

Представяте ли си какви възможности имат вече?

Нека спокойно си помечтаем за един iPad Air с М1 чип в него, това е не възможно, а напълно реалистично! Просто ще е добро, колкото моят Макбук про М1, но ще бъде сложено в iPad… Какво по-хубаво… Още по-хубаво би могло да бъде, ако на клавиатурата, която предлагат с него бъдат добавени SD Card Reader, 1 Type C и един прекрасен и незабравим така за мен жак за слушалки.

Представете си, че на Air сложат камери от iPhone 13, а на Pro моделите – камери от Pro телефоните им… Какво повече би желал един продуктивен човек, дали занимаващ се с изкуство или пък е архитект, интериорен дизайнер или каквото ще да бъде?

Това ще бъде всъщност повече от моят лаптоп. Да бъде! Хората имат нужда от толкова добри устройства.

Mac M1 Pro и Mac M1 Max

Какво? Пак ли си говорим за Мак?

Да, разбира се! Това е техният компютър, който беше на най-високо ниво в йерархията доста дълго време. Това беше машината за свръх професионалисти, които имат нужда от самолети, а не от просто компютър.

Как става всичко изброено до момента още по-добро?

Как става ли? Не се ли досещате? – Сигурен съм, че някои от Вас вече се досещат.

Сигурен съм, че както Вие така и аз сме прави! Биха го направили, като не само увеличават мощта му, а увеличават и вложените в него чипове.

Вече ще може да разполага с няколко М1 Pro или с няколко M1 Max процесори, а изчислителните възможности биха били сравними цяла стая с компютри. Тогава представете си Render, който сте правили за 10-20 минути да бъде направен за времето в което не можете да отидете до тоалетна.

Да помечтаем истински този път. Какво бихте могли да направите, ако М1 Мах позволява ползването на 4 екрана, като само един е 4к, а останалите с 6к резолюция.

Ще подържа още повече или пък 4х8к резолюция? Става още по-добре.

А рам колко бих могъл да имам? Аз предполагам, че слагайки му параметрите на 2-3 макбук про с М1 Мах, то няма да има проблем да умножим и паметта му по толкова, колкото са бройките на процесорите. За вътрешна памет бих казал, че не е ограничено количеството или ще го направят до 16ТВ, което ми изглежда предостатъчно.

Какво още през 2022 от Apple?

Можем да очакваме още AirPods, Apple Watch, Apple Pencil и както всички знаем – iPhone! Но за тях няма да можем да предполагаме за момента, както и да кажем толкова точно накъде биха се развили нещата при тях. При останалите продукти са малко по-предвидими.

Всичко по-горе може да бъде потвърдено само от времето, имайте предвид, че никой не може да гарантира развитието на един от гигантите в тази индустрия. Ако бяха предсказуеми, то щеше да има и по-добри от тях. Прочетохте личните ми догадки, както и разсъждения, които не бих желал да бъдат личните Ви насоки и благодаря за разбирането!

Божидар костов – ghacka
Реклама

Публикувано от bozhigkostov

Junior Graphic Designer

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: